Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 18:46

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά η γιορτή του παστού στο Θεόκτιστο Γορτυνίας (video - pics)

Για άλλη μια χρονιά αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο του παστού και της τσιγαρίδας στο Θεόκτιστο Γορτυνίας.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την επομένη των Χριστουγέννων στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Θεοκτίστου που αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, ενώ όπως ειπώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Λάμπη Μαστορόπουλο, όσο και από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάικο Αναγνωστόπουλο αποτελεί μία ευκαιρία να συγκεντρωθεί όλο το χωριό μαζί, να πουν τα νέα τους και να συνφάγουν σε χαρά και όχι σε λύπες, όπως συνηθίζεται στα χωριά που πλέον ερημώνουν, αφού έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν φαγητό, κρασί, τσίπουρο και την απαραίτητη λαϊκή-δημοτική μουσική από ζωντανή ορχήστρα, ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Πρόεδρου του χωριού κ. Λάμπη Μαστορόπουλου στο Δήμο Γορτυνίας και την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου που ήταν αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Back to Top